Zonneplan Energie of Budget Energie?

Ben je op zoek naar een energie aanbieding en moet je een keuze maken tussen Zonneplan of Budget Energie? Dan wil je alle laatste ins en outs over beide bedrijven kennen. Zonneplan komt namelijk regelmatig met nieuwigheden om het nog gemakkelijker te maken om over te stappen naar de toekomst. Maar ook een bedrijf als Budget Energie zit niet stil en komt regelmatig met mooie aanbiedingen en nieuwe contracten. Welke aanbieder kun je het best kiezen?

Zonneplan Energie

Bij Zonneplan Energie heb je weinig keuze als het aankomt op kiezen tussen een vast contract, variabel contract of dynamisch energiecontract. Sinds de energiecrisis zijn er steeds meer aanbieders die de overstap naar een dynamisch energiecontract maken. Zonneplan is een van deze aanbieders. De aanbieder biedt stroom en gas tegen inkoopprijzen aan. De prijzen kunnen iedere dag veranderen, waardoor je profiteert van de laagste prijzen op de markt. Maar als de prijzen stijgen, merk je dat ook meteen aan je energierekening. Een mooie ontwikkeling voor wie altijd de beste prijs wil, maar het kan toch vervelend zijn om niet precies te weten waar je aan toe bent.

Zonneplan biedt technologie voor iedereen. Daarom wil het bedrijf dat je vooral stroom gebruikt als er veel wind staat of de zon schijnt. Dat is beter voor het milieu, het stroomnet en de portemonnee. Met producten als ‘Powerplay voor zonnepanelen’ en de ‘Nexus thuisbatterij’ laat de aanbieder zien voorop te lopen in de energietransitie.

Budget Energie

Bij Budget Energie kun je een energiecontract voor zowel stroom als gas afsluiten. Bij deze aanbieder heb je wel meer keuze, want je kunt kiezen tussen een variabel contract, een vast contract of een dynamisch contract. Bij het variabele contract worden de tarieven maandelijks aangepast op basis van de inkoopprijzen van die maand. Wil je zeker weten dat je altijd hetzelfde bedrag betaalt, dan kun je kiezen voor 1 of 3 jaar vast. Zo weet je precies wat je moet betalen. Maar de kans is dan wel groot dat je langdurig te veel betaalt. Daarom kun je net als bij Zonneplan ook kiezen voor een dynamisch energiecontract, met inkoopprijzen tegen actuele uur- en dagtarieven.

Zo kun je profiteren van energieverbruik door deze te verbruiken tijdens voordelige dagdelen. De energieaanbieder maakt reclame voor zonnepanelen op het dak en belooft zelfs op bepaalde uren in bepaalde maanden waarin de zon veelal schijnt, gratis stroom. Daarmee is Budget Energie vooral een goede keuze voor wie niet de nieuwste snufjes wil, maar wel wil profiteren van duidelijkheid.

Welke aanbieder moet ik kiezen?

Het kiezen tussen Zonneplan en Budget Energie kan nog best lastig zijn. Het goede nieuws is dat je bij beide aanbieders altijd profiteert van 100 procent groene stroom. Geen van de aanbieders werkt nog met grijze stroom. De groene stroom komt uit zonne- en windenergie uit Nederland en andere Europese landen. Beide aanbieders laten hun stroometiket zien en zijn daar transparant over.

Wil je voorloper zijn in de energietransitie en genieten van de nieuwste snufjes zoals de Nexus thuisbatterij, dan ben je bij Zonneplan het beste af. Je kunt dan alleen een dynamisch energiecontract afsluiten. Wil je de mogelijkheid hebben om een vast contract, variabel contract of dynamisch contract af te sluiten, dan vind je bij Budget Energie deze keuzevrijheid. Deze aanbieder wil vooral verplaatsing van het verbruik naar uren dat de zon veelal schijnt, terwijl Zonneplan de verantwoordelijkheid meer bij de consument legt door groene stappen zoals de aanschaf van een thuisbatterij aan te bieden. Het ligt dus aan je persoonlijke wensen bij welke aanbieder je beter af bent.